Paine impletita in 3

de angyb in Piine, 7 Feb 2012 | 8919 vizualizari

 

Cum la toti le-a placut painea mea de zilele trecute am hotarat azi sa fac din nou o alta reteta care pot sa spun ca e cea mai buna paine pe care am facut-o. Poate pentru ca am amestecat vreo 4 feluri de faina. Avea vreo 4 pungi de faina in fiecare cate un pic asa ca le-am combinat.

 

INGREDIENTE

  • 20g drojdie
  • 2 oua
  • 1 lingura de zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita de miere
  • 250ml lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 60g margarina
  • faina cat cuprinde
  • 1galbenus si 3 lg de lapte pt.uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita in 3:

Se face o maia din drojdie ,zahar ,lapte caldut si un pic de faina.Se lasa acoperita cu un prosop la loc cald vreo 15 min.

Peste maiaua obtinuta se pun restul ingredientelor amestecand continuu si apoi adaugati faina putin cate putin pana cand o sa obtineti un aluat nelipicios.

Se lasa la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Aluatul obtinut se imparte in trei si se impleteste se pune intr-o tava si se lasa sa mai dospeasca la loc cald vreo jumatate de ora.

Se unge cu amestecul de galbenus si lapte si se da la cuptor aproximativ 40 de minute.

Poftiti la masa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita in 3" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ionela2682 1

16.02.2012, 12:48

Ce bine arata ..asa rumenita....

mihaelar63 1

16.02.2012, 12:55

Arata grozav de bine .
Ultima data cand am facut paine asa am procedat si eu dar erau doar vreo 3 sortimente

angyb 1

16.02.2012, 13:16

ionela
mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa simpla